Behandelingen

Trimsalon de Aandacht

Het juiste adres voor uw hond, kat en konijn

Behandelingen


Scheren:


Scheren betekent niet dat de hond kaal wordt. Dit wordt vaak gedacht, maar met het scheerapparaat kan je hele leuke modellen maken. Soms is scheren de enige keus omdat de hond, kat of konijn zo in de klitten is dat kammen echt te pijnlijk wordt. In zo'n geval zal de hond, kat of konijn worden kort geschoren.

Knipvacht:


Bij een knipvacht wordt de vacht van de hond met de schaar ingekort en in model gebracht. Dit kan op twee mannieren. Met een rechte schaar of met een effileerschaar. Een effileerschaar heeft een soort van tandjes. De vacht wordt hierdoor uitgedund en ingekort.

Plukvacht:


Honden met een plukvacht worden eerst goed doorgekamd. Vervolgens wordt het plukrijpe haar met de hand geplukt. Dit wordt allemaal met de hand gedaan. Het is dan ook een erg intensief karwei. Het is bij een plukhond van het grootste belang dat de vacht goed plukrijp is. Anders zal het de hond pijn doen. Een plukvacht wordt elke 6 maanden aangeboden in de trimsalon, dan is de vacht plukrijp. De hond kan ook in een stripvacht gezet worden, dan wordt de hond elke 3 maanden aangeboden voor een trimbehandeling.  Bij een stripvacht bestaat de vacht uit 3 lagen. Een 6 maanden oude vacht een 3 maanden oude vacht en de onderwol. Een hond in stripvacht heeft dus altijd een 3 maanden oude vacht staan.

Ontwollen:


Met speciale ontwol kammen ontwol ik de vacht letterlijk uit. Dit gebeurt bij honden met een dubbele vacht. Deze honden hebben tijdens de rui periode zo veel onderwol dat ik ze een handje help om door de rui heen te komen. Uw hond gaat glimmen en ziet er na het bad prachtig uit. En nog belangrijker ( voor u) " geen haren meer in huis."

Trimsalon de Aandacht


Mark 57

8253 EH Dronten


0321-339986© Copyright 2015. All Rights Reserved.