Katten

Trimsalon de Aandacht

Het juiste adres voor uw hond, kat en konijn

KattenVeel mensen zijn verbaasd als ze horen dat er bij mij ook katten in de trimsalon komen. Toch komt de kat steeds vaker in de trimsalon. Meestal gaat het om de langharige kat, maar ook de korthaar brengt wel eens een bezoek.


Bij de korthaar is dit meestal wel uit te kammen of te plukken, maar bij de langharige variant zijn klitten en vilt een heel ander verhaal. Door drukte van werk of gezin of welke reden dan ook kan de verzorging van de langharige kat er wel eens bij in schieten. Dat is logisch en dat begrijp ik ook als geen ander. Maar een langharige kat heeft ontzettend veel vachtverzorging nodig. Vooral in het rui proces. Als de onderwol los gaat laten en we zijn daar niet optijd bij, dan zit de kat van de ene op de andere dag geheel in de klit.


Als de langharige kat optijd wordt ontwold, dan voorkomen we dit probleem.


Zijn we te laat en is er al sprake van vilt of extreme klitten, dan zal de vacht van de kat kort gemaakt worden en beginnen we weer met een nieuwe start.

Scheren van de kat:


In sommige gevallen is de vacht zo geklit of vervilt dat scheren de enige optie is. Ook kan het zijn dat de kat het ontwollen absoluut niet toe wil laten, ook dan kiezen we voor het scheren. Ik probeer de vacht van de kat niet helemaal kaal te scheren, maar kort. De staart kam ik uit en de poten knip ik in model of scheer ik als er veel klitten in zitten. Het hoofd knip ik rond. Is de kat erg vies dan kan de kat na het scheren in bad. De kat laat dat in de meeste gevallen prima toe. Na het drogen van de kat kam ik deze nog een keer helemaal na. Droog en fris gaat de kat weer mee naar huis.


Een kat die veel klitten heeft, is de hele dag pijnlijk. Aaien van de kat doet de kat pijn, ook lopen en wassen is pijnlijk. Als de kat van zijn klitten is verlost zal deze dan ook helemaal opknappen. De kat wordt weer speels en wil weer geaait worden. De kat heeft er weer plezier in en u heeft weer plezier in de kat. Regelmatig de vacht verzorgen in de trimsalon is dus absoluut geen overbodige luxe.

Ontwollen van de kat:


Elke kat bestaat voor het grootste gedeelte uit onderwol. Dit is het pluizige haar wat ook altijd dof ziet. Een gezonde korthaar kan gemakkelijk zijn onderwol door middel van zich zelf te wassen verwijderen. De eigenaar kan dit opmerken in bijvoorbeeld meer haarballen die de kat uit spuugt. Een langharige kat heeft daar veel meer moeite mee. Als deze in de rui gaat, dan kan de kat daar niet tegen opwassen. De langharige kat moet een handje geholpen worden doormiddel van de vacht te ontwollen. Dit gebeurd met speciale ontwol kammen. Het haar wordt direct afgezogen waardoor vlooien en schimmels geen kans krijgen.


Als een kat optijd ontwold wordt, dan zal deze niet in de klitten raken.


Als de kat van zijn onderwol is ontdaan, is er een mogelijkheid de kat te wassen. Bijna alle katten laten dit prima toe. Na het drogen van de vacht wordt deze nog even na gekamt en dan kan de kat weer mooi en fris mee naar huis.

Trimsalon de Aandacht


Mark 57

8253 EH Dronten


0321-339986© Copyright 2015. All Rights Reserved.