Konijnen

Trimsalon de Aandacht

Het juiste adres voor uw hond, kat en konijn

Konijnen trimmenIn de trimsalon worden ook konijnenvachten behandeld. Voornamelijk voor langharige konijnen is dit van belang. Maar ook kortharige konijn kunnen erg verharen tijdens de rui.

Het goed verzorgen van deze konijnen is heel intensief voor een eigenaar. Deze viervoeters hebben een huid die nog dunner is dan die van een kat en hier zullen de trimster en eigenaar heel zorgvuldig mee om moeten gaan om beschadigingen te voorkomen.


Klitten


Alle klitten worden met een kam en borstel uit de vacht verwijderd. Bij een konijn kunnen kale plekken ontstaan wanneer een klit wordt verwijderd. Deze haren groeien natuurlijk weer netjes aan. Ontklitten is niet bij ieder konijn mogelijk in verband met beschadigingen aan de huid en de pijn die het dier zou kunnen hebben tijdens de behandeling. Bij klit vorming aan de achterkant van het konijn kan het gebeuren dat er ontlasting in de vacht blijft zitten. In deze ontlasting kan de vlieg zijn eitjes gaan leggen. Deze eitjes komen dan uit tot larven. De larven eten zich een weg naar binnen in het konijn. Dit is erg pijnlijk en veel konijnen overleven dit niet. Daarom is het erg belangrijk uw konijn regelmatig te controleren en aangekoekte ontlasting te verwijderen.


Scheren


Wanneer konijnen erg vervilt zijn is het lastig om de huid van de vacht te onderscheiden. Op bepaalde delen van het lichaam is het moeilijk om de klitten weg te scheren zonder de huid te beschadigen zoals bijvoorbeeld bij het staartje. Ik zal er alles aan doen om beschadigingen, veroorzaakt door de tondeuse, te voorkomen. Indien een konijn ernstig vervilt is kan ik hier geen garantie op geven.


Knippen


Om te voorkomen dat langharige konijnen erg gaan klitten en zelfs vervilten is het van belang een konijn met deze vacht regelmatig aan te bieden in de trimsalon. Door de vacht op lengte te knippen zal deze veel minder snel problemen geven. Voor de eigenaar is het onderhoud van de vacht dan ook minder intensief en het konijn hoeft niet kaal geschoren omdat er vervelende klit en viltvorming in de vacht zijn ontstaan.

Ondanks alles blijft het toch echt heel belangrijk om het konijn regelmatig te controleren op klitten, vilt en ontlasting in de vacht. Bij optijd handelen voorkomt men vervelende problemen.

Trimsalon de Aandacht


Mark 57

8253 EH Dronten


0321-339986© Copyright 2015. All Rights Reserved.