Trimsalon

Trimsalon de Aandacht

honden katten en konijnen

Trimsalon

Alle honden rassen zijn welkom in de trimsalon.  Na een geprek met u zal ik de hond naar uw wensen in model brengen.


Knipvachten:

Heeft uw hond een knipvacht, dan wordt de vacht ingekort met een schaar.  Rassen met een knipvacht zijn bijvoorbeeld, Poedels, Doodles, maar ook sommige Shih-tzu hondjes.

Honden in de Trimsalon

Ontwolvachten:

Heeft uw hond een ontwolvacht dan zal deze met de bad en blaas methode behandeld worden, ook zal overtollig wol na deze methode nog gekamd worden zodat de vacht weer luchtig is.Plukvacht:


Honden met een plukvacht worden eerst goed doorgekamd. Vervolgens wordt het plukrijpe haar met de hand geplukt. Dit wordt allemaal met de hand gedaan. Het is dan ook een erg intensief karwei. Het is bij een plukhond van het grootste belang dat de vacht goed plukrijp is. Anders zal het de hond pijn doen. Een plukvacht wordt elke 6 maanden aangeboden in de trimsalon, dan is de vacht plukrijp. De hond kan ook in een stripvacht gezet worden, dan wordt de hond elke 3 maanden aangeboden voor een trimbehandeling.  Bij een stripvacht bestaat de vacht uit 3 lagen. Een 6 maanden oude vacht een 3 maanden oude vacht en de onderwol. Een hond in stripvacht heeft dus altijd een 3 maanden oude vacht staan.

 


Scheren:


Scheren betekent niet dat de hond kaal wordt. Dit wordt vaak gedacht, maar met het scheerapparaat kan je hele leuke modellen maken. Soms is scheren de enige keus omdat de hond, kat of konijn zo in de klitten is dat kammen echt te pijnlijk wordt. In zo'n geval zal de hond, kat of konijn worden kort geschoren.

VERSCHILLENDE SOORTEN VACHTEN

KONIJNEN IN DE TRIMSALON

Ze zijn zo schattig, die wollige pluizige langharige konijntjes. Maar weet u wel dat het onderhoud van de vachten van deze konijntjes heel veel werk is? En weet u ook wel dat konijnen wel 10-13 jaar oud kunnen worden.


Steeds meer konijntjes vinden hun weg naar de trimsalon. Ik zal u in de trimsalon advies geven hoe u het beste de vacht kunt verzorgen. Ik zal uw konijntje helpen met zijn vacht door hem te scheren (als de klitten al te erg zijn) of te ontwollen en anders zijn vacht te knippen.


Maar ik wil u eigenlijk nu al een heel goed advies geven! Bedenk heel goed waar u aan begint als u voor een konijntje kiest, zeker die wollige, langharige pluizenbollen. Het kan best een kostbare aangelegenheid worden om de vacht goed te onderhouden.

KATTEN IN DE TRIMSALON

Met uw kat bent u ook zeker welkom in de trimsalon. Al heel veel katten heb ik mogen helpen met de verzorging van hun vacht. Lang haar katten, maar ook korthaar katten kan ik helpen door de rui heen te komen. Ik help de katten van klitten af en de te veel aan onderwol in de vacht wordt verwijderd. Dit alles gaat zonder narcose middelen.


Met rust, geduld en vooral de kat geen pijn doen is het heel vaak niet eens nodig om een kat onder narcose te brengen.


U zult versteld staan hoe goed katten mee werken in de trimsalon. Ik help u en uw kat graag!


Trimsalon de Aandacht heeft een aparte trim ruimte voor katten. In deze ruimte komen GEEN honden.

Copyright © All Rights Reserved trimsalon de Aandacht