voorstellen

Even voorstellen


Mijn naam is Daniƫlle Hesseling.

20 jaar geleden ben ik mijn Trimsalon aan huis begonnen. Eerst nog alleen onder de schooltijden, maar nu de kinderen groot zijn is het uitgegroeid tot een full-time baan. 

Ons gezin bestaat buiten onze twee kinderen ook uit onze hond Jack. Hij is een  kruizing Goldenretriever/Appenzeller sennenhond. Het trimmen in de Trimsalon en het trainen en wandelen

met Jack zijn wel mijn grootste passies. Ben ik niet in de Trimsalon dan ben ik of op de hondenschool of in het bos

Trimster van Trimsalon de Aandacht

HONDEN EN KATTEN TRIMSALON DE AANDACHT


Al mijn hele leven werk ik met dieren. Als jong meisje was ik altijd te vinden op

de kinderboerderij met het helpen van het verzorgen van de dieren. Het was dan voor mij ook al snel duidelijk, als ik later groot was dan wilde ik werken met dieren!


Mijn eerste opleiding is geweest aan het Groenhorst College in Barneveld. Daar heb ik mijn diploma " Paraveterinair dierenarts-assistente gehaald". Ruim 10 jaar lang heb ik dit mooie beroep gedaan.


Ik begon bij "Dierenartsen praktijk de Kempenaar in Lelystad als heel jong meisje. Daar heb ik het eigenlijk allemaal geleerd. Toen ben ik mij gaan specialiseren in het werken met specialisten en ben toen gaan werken bij de "Spoedkliniek voor Dieren in Amsterdam." Dat waren hele mooie jaren! Ik heb zoveel gezien en meegemaakt daar! Maar wel altijd in het weekend werken en met de feestdagen dus toen ik een relatie kreeg ging ik opzoek naar een wat rustigere baan met normale werktijden. Dit vond ik bij "Dierenkliniek Amstelveen."


Toen er kinderen kwamen wilde ik niet meer zover van huis werken en ook niet meer in schoolvakanties en na schooltijden. Ik wilde er zijn voor mijn kinderen. Dat is het moment geweest dat ik het roer heb omgegooid en mij heb omgeschoold tot gediplomeerd hondentrimster. 


Dat is de beste keus geweest die ik ooit heb gemaakt! Mijn bedrijfje begon heel klein maar groeide steeds meer uit. Ik haalde ook het diploma kattentrimster en konijnentrimster.  Ik ging les geven bij de Martin Gaus academie in het trimmen van katten zonder narcose en mijn bedrijfje groeide door. Op dit moment is het uitgegroeid tot een full-time baan waar ik heel erg gelukkig mee ben. De tijd was daar om te groeien en van mijn salon aan huis een mooie Trimsalon en Honden-wassalon te openen aan de Oude IJssel in Dronten waar de salon nu gevestigd is.


Samenweking met Big Buddies


Trimsalon de Aandacht is een samenwerking aangegaan met Big Buddies. Big Buddies is een salon voor voornamelijk de grote honden rassen. Mijn zoon Bram Hesseling is de eigenaar van Big Buddies. Wij hebben elk ons eigen bedrijf, maar werken samen onder het zelfde dak. Bram zijn wieg stond letterlijk in de trimsalon. Van kinds af aan had hij al interesse in de grote viervoeter. Toch heeft hij eerst een opleiding gedaan in de zorg. Naast zijn baan in de zorg werkte hij 1 dag in de week op vrijdag bij mij in de salon. Maar door een groot te kort aan trimsters en honden die dan heel lang moesten wachten tot ze aan de beurt waren voor een behandeling in een salon heeft hij zijn baan in de zorg opgezegd en werkt nu ook full time als hondentrimmer. Ik kan alleen maar zeggen dat ik als moeder heel trots ben en met heel veel plezier samenwerk met Big Buddies!


 
Ik ben gespecialiseerd in katten en konijnen, maar ook in de hondenrassen Maltezer, Shih-Tzu, Lhaso-Apso, Bichon, West Highland Wihte Terrier, Norfolk Terrier de Poedel en de Doodle rassen. Voor deze rassen heb ik specialisatie cursusen gevolgd en de benodigde certificaten behaald

Specialisatie's

Mijn diploma heb ik gehaald bij het Huisdier kennins instituut in Bunnink. Ik ben aangesloten bij de vak verreniging ABHB en werk volgens de algemene voorwaarden die de ABHB voorschrijft. Deze kunt u vinden op de website www.abhb.nl